Colofon


Inhoudelijk

wUm's website wordt gemaakt door Willem Muilenburg (inhoud) en Thijs (al het andere en soms ook inhoud). Tekstbijdragen: Paul Bruijn.

(Bijna) alles verkeert nog in een experimenteel stadium. Het is de aanloop tot beelden en tekst die tijdens een motorreis bekeken en gelezen kunnen worden.

Helaas kan internet nog niet waarmaken wat de reclame zo gelikt laat zien. De filmpjes zijn (te) schokkerig. Informeer naar de manier waarop de beelden wel goed bekeken kunnen worden.

De rubrieken de man/het werk/de reizen zullen wel nooit ingevuld worden, maar er is een dikke kans dat de rubriek Reisarchief binnenkort ingetikt is (of er moet een scanner bij de wUm komen, dan kan het misschien eerder).

Technisch

wUm's website wordt gebouwd met Adobe's Dreamweaver 8 en Fireworks 8. De animaties zijn gemaakt met Flash 8; om deze af te spelen is de laatste versie van Adobe's gratis Flash Player vereist. De site is geschikt voor de meeste browsers en modemsnelheden, maar Firefox werkt waarschijnlijk het beste. Op een scherm met resolutie 1024x768 en TrueColor ziet de site er het mooist uit.

De fimpjes kunnen best bekeken worden met een kabel- of ADSL-verbinding. Om de filmpjes te bekijken is de gratis Windows Media Speler nodig.

De BelleCam werkt met Java, een simpele programmatoevoeging die de meeste browsers standaard hebben ingebouwd. Als de wUmCam een grijs beeld geeft heb je waarschijnlijk geen Java. Java kun je onder andere hier gratis dowloaden.

In de afbeeldingen en animaties is de Garamond gebruikt, de broodtekst is gezet in de Verdana. De meeste versies van Windows hebben Verdana standaard geinstalleerd.

Vragen en/of opmerkingen? Mail ons! Vragen over inhoud en zingeving graag naar wum@wumswebsite.nl, technische vragen naar thijs@wumswebsite.nl.

De mogelijkheid bestaat om een gratis eigen e-mailadres @wumswebsite te krijgen.

Recente wUmBlogs


24-06-2020
Tafelstandaard / sa Lolla & wUm
30-12-2019

04-12-2019
OORLOG IN UTRECHT
18-03-2019
VOOR EN ACHTER
13-03-2019

Recente reacties

vrijdag, 13-07-2018
Fantastisch! Hulde!
vrijdag, 21-04-2017
Dus deze functie doet het nog wel! Verder is alles onbereikbaar geworden. Voor mij.
woensdag, 19-04-2017
Op het kruispunt LvM/Goudenregenstraat werd vroeger zo'n klapbord gebruikt. Ome agent was die paar maandagen dat ik met een cello op mijn rug dat kruispunt over moest (het schoolorkest bleek zelfs beneden mijn niveau, dus het bleef bij enkele maandagen) zo vriendelijk om alle verkeer stil te zetten zodat ik veilig oversteken. Als hij klaar was met zijn werk, tilde hij het bord uit het putje en legde het tot de avondspits in een van de voortuintjes achter de rododendrons.